Dátum: 2024 április 25. (csütörtök) | Márk

hírek

Két meccsen is jelesre vizsgázott a magyar csapat

Utánpótlás 2020-08-30

Véget ért a válogatott edzőtábor az U18-as korosztálynak. Számunkra azért volt fontos ez az öt nap, hiszen Auler Olivér, illetve Balázsi Márton is a keret tagja volt, és képviselte egyesületünket. A sűrű hétköznapok alatt két felkészülési mérkőzést játszott a magyar alakulat, mindkét alkalommal a Lengyel válogatott volt az ellenfél, és kijelenthetjük, hogy jelesre vizsgázott a magyar csapat.

 Svasznek Bence, az U18-as korosztály vezetőedzője értékelte a komplett tábort:

 „Az elején nem tudtuk a saját játékunkat játszani, a lengyelek sokkal agresszívebbek voltak, mint csütörtökön, időnként nagyobb nyomást helyeztek ránk, és nem tudtunk olyan döntéseket hozni, úgy kivitelezni a játékunkat, ahogyan kellett volna. Szerencsére a harmadik harmadban ritmust tudtunk váltani, többet korcsolyáztunk. Az első két harmad kiegyenlített játékot hozott, de utána már mi uraltuk a meccset, és volt bennünk annyi karakter, hogy fordítsunk. Nem tudom, hogy mennyire volt benne a meccs eleji teljesítményben az előző napi találkozó és az eredmény, de ha így is volt, azt gyorsan el kell hessegetni, mert a vb-n is lesz egymás utáni napokon meccsünk. Örülünk, hogy nemzetközi találkozón láttuk játszani ezek a srácokat, akik itt voltak, megmutatták, hogy lehet rájuk számítani, mindenkivel elégedettek lehetünk. Akadtak hiányosságok is, amiket a meccsek után átbeszéltünk. Az egész tábor rendkívül hasznos és értékes volt, jól és sokat dolgoztak a fiúk, figyeltek. Mindenkinek sok sikert és jó szezonkezdetet kívántunk, bízunk a klubmunkában. Fontos, hogy ott is odafigyeljenek, és csinálják, amit az edzők kérnek. Mi a válogatottnál magasabb tempót kérünk, ha pedig tudják húzni a többieket, akkor az az egész magyar jégkorongnak hasznos lehet.”

 Természetesen Olivér, és Marci és értékelte az elmúlt nap történéseit. 

Nagyon örülök, hogy részt tudtam venni a táborban, tekintettel az Újpesten kialakult járványhelyzetre, az utolsó percig kétséges volt, hogy tudunk-e menni vagy sem. Kisebb hátrányt jelentett a többiekkel szemben, hogy Marcival egy 9 napos kényszer pihenőt kellett tartanunk közvetlen a tábor előtt, de végül ennek nem volt döntő jelentősége, mindketten vettük az akadályokat. Egy hét napi két edzéssel, és nagyon magas elvárásokkal minden tekintetben megterhelő. A szerdai csapatépítő segített a csapatnak ellazulni és egy kicsit kikapcsolódni. A lengyelek az első meccsen nem játszottak túl jól, bennük volt egy nagyon hosszú buszút és átmozgató edzésre már nem volt lehetőségük. A második meccsre kipihenték és összeszedték magukat, így tudunk játszani egy szoros meccset. A lengyelekkel egy csoportban vagyunk a világbajnokságon, úgyhogy szerintem ez egy remek erőpróba volt.- nyilatkozta mindezt Olivér az utehoki.hu-nak.

  

Szerintem mi kisebb hátránnyal indultunk többiekkel szemben mivel nekünk vírus miatt volt több mint egy hét kihagyás. Ennek ellenére szerintem jól vettük az akadályokat, kihívásokat. Egy egyhetes tábor mindig megterhelő fizikailag és szellemileg is, és az edzők is sokat követelnek, ami ezt csak nehezíti. Persze van, amikor kicsit lazábbra vettük és a csapatépítésre koncentráltunk inkább. A lengyelek az első meccsen még valószínűleg fáradtak voltak még csak akkor szálltak le a buszról ezért az a meccs nem okozott nagy gondot a csapatnak. A második meccsre már egy teljesen más lengyel válogatott állt előttünk, akik már sokkal több gondot okoztak nekünk. Ennek ellenére a csapat jól vette ezt az akadályt is és sikerült győznünk. Valószínűleg szinte ugyan ezzel a lengyel csapattal fogunk találkozni az áprilisi világbajnokságon és remélem ott is ilyen teljesítményt tudunk majd nyújtani.

Forrás: Magyar Jégkorong

Fotó: Magyar Jégkorong 

 

 

 

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.11.23. UTE - GYHK című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41