Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

ERŐSÖDŐ KÖZÉPSZAKASZ

Utánpótlás 2020-12-02

Majd minden korosztály bajnoki mérkőzést játszott a hétvégén. A középszakasz mérkőzései már egyre erősebbek, azonban sok esetben az eredmény nem mutatja milyen szoros mérkőzéseket játszottak a jégkorongos fiúk. Valamennyi utánpótlás csapat hazai mérkőzései élőben követhetők a YouTube/Utehoki Utánpótlás Jégkorong oldalán. 

U21

IOGJA - UTE 6:2 

Kovács Viktor (UTE): Székesfehérvár csapatával mérkőztünk legutóbb. Egy szoros mérkőzésen javarészt dominálva játszottunk, sajnos gyermeteg hibákat vétve, buta gólokat ajándékoztunk az ellenfelünknek, így vereséget szenvedtünk. Dolgozunk tovább, készülünk a következő mérkőzésünkre, tanulva a hibákból.

Jelenlegi állás a bajnokságban:  5. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT

U18

UTE – FTC 2:1

MAC Budapest – UTE 5:1

Mihály Jenő (UTE): Két meccset játszottunk, egyiket a Fradi ellen hazai pályán, másikat a MAC ellen idegenben. A zöldek ellen kipróbálhattunk új serdülőkorú játékosokat, ami a fejlődésük szempontjából nagyon fontos, hogy kapjanak lehetőséget a felsőbb korosztályban. A MAC ellen nem voltunk elég kezdeményezőek, nagyon sok egyéni törekvés volt a csapatjáték helyett. A kvalifikáció során a felsőházba bejutottunk, ezért ezeken a meccseken nem az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy a játékosokat ki tudjuk próbálni új szerepkörben. Szerettük volna látni, hogy az új kihívásokra hogy reagálnak. Igyekszünk a legjobban felkészülni a következő összecsapásokra, mert a felsőházban már csak erős mérkőzéseink lesznek, ahol nekünk a legjobb játékunkat kell mutatnunk, ha győzni szeretnénk.  

Jelenlegi állás a bajnokságban:  3. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT és ITT 

U16 A

Vasas SC – UTE 1:4

Szongoth Kristóf (UTE): Legutóbb Újpesten egy fordulatos mérkőzésen kikaptunk a Vasas csapatától, most sokkal jobban álltunk a meccsben, így végig kontroll alatt tartva tudtunk győzni. Fegyelmezettebbek voltunk, a játékkal foglalkoztunk, aminek négy emberelőnyben lőtt gól lett a következménye. Jó energiával játszottunk, sokat koriztunk, nagyon határozottak voltunk a kapunk előtt.

Jelenlegi állás a bajnokságban:  2. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT

U16 B

UTE – DVTK Jegesmedvék 7:1

Árkovics Bálint (UTE): Tudtuk, hogy nagyjából mit szeretnénk viszont látni a jégen. Az első és a harmadik harmadunk rendbe volt, a másodikban egy kicsit kiengedtünk. Kölyök játékosaink is nagyon sokat tettek hozzá a mérkőzéshez, megmutatták, hogy bármikor számíthatunk rájuk. A pozitív dolgokat visszük tovább a következő mérkőzésre. 

Jelenlegi állás a bajnokságban:  2. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT

U14 A

UTE – Vasas SC 9:3

Sommer Tamás (UTE): Az eredmény alapján elégedettnek kellene lennem, azonban egyáltalán nem vagyok az a mutatott játékkal, leszámítva az utolsó harmadot. Nem volt meg a megfelelő koncentráció a  meccs alatt. Rengeteg hibát vétettünk a védekező harmadban, amivel igencsak magunkra hoztuk az ellenfelet. Szerencsére a harmadik harmadra sikerült felpörögni fejben, ami végül a sikerünket eredményezte. A további edzéseken igyekszünk kijavítani a hibáinkat, főként a védekezésünkön kell dolgoznunk és rá kell erősíteni a jó szokásainkra, amik a Vasas elleni győzelmünkhöz nagymértékben hozzájárultak.

Jelenlegi állás a bajnokságban:  3. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT

U14 B

Egerszegi Titánok – UTE 3:2

Zalavári Bence (UTE): Az első harmad kifejezetten tetszett, az utolsó két játékrészben sajnos eltértünk a megbeszéltektől. A védekezésben előjöttek olyan hibák, amik eddig nem voltak jellemzőek és a kapura sem voltunk igazán veszélyesek. Azt gondolom, ez nagyrészt abból adódik, hogy közel egy hónapja nem volt bajnoki meccsünk, kicsit vissza kell rázódni. Aminek örülök, hogy végre játszottunk egy szoros, izgalmas mérkőzést és bízom benne, hogy az elkövetkezőkben is ilyenek várnak ránk. 

Jelenlegi állás a bajnokságban:  5. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT

U12 Kék

FTC - UTE

Markó István (UTE): Ez a mérkőzés nem csak a felnőtteknél, hanem az utánpótlás minden korosztályában derbi. Motivációs gondjaink nem voltak, hiszen a lehető legjobb tempóban kezdtük a mérkőzést, ami jellemez minket eddig a szezonban. Annyi volt a különbség, hogy végig tudtuk tartani három harmadon keresztül az iramot és a lendületet, és így a bajnokság legjobb mérkőzését játszottuk, mind tempóban mind szervezettségben! Maximális gratuláció az egész csapatnak.

U10 

MINI torna – Jégpalota

Keszthelyi Miklós (UTE): A fehér csapattal vettünk részt a hétvégi mini fordulón Káposztásmegyeren. A gyerekeken kezd látszani picit a fáradtság, ennek ellenére továbbra is szép és okos játékkal rukkoltak elő. Sajnos a helyiek ellen egy kicsit felborult a hadrendünk, de az ilyen mérkőzések is fontosak, a tanulási folyamatban. Folytatjuk a munkát és remélhetőleg a szezon második felében több lehetőség akad (akár nemzetközi) tornákra.

U8

SZUPER MINI torna – Jégpalota

Keszthelyi Miklós (UTE): Ezen a hétvégén Szegeden lett volna szuper mini kék forduló, de a távolság és a rövid mérkőzés idő elriasztotta a csapatokat a jelentkezéstől, így elmaradt a torna. Ezt látva a Vasas, (hogy felszabadult egy nap), szervezni kezdet egy (pót) tornát, melyre elfogadták a jelentkezésünket, így ez a hétvége sem maradt játék nélkül, melyen az eddigi legjobb teljesítménnyel nyújtottuk. Igaz állóképességben még van jócskán hova fejlődni, de a gyerekek bizonyították, hogy ez a korosztály is jó úton halad.

Erste Liga tabella

Teljes tabella

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41