Dátum: 2024 április 24. (szerda) | György

hírek

EGYRE ÉLESEBB A HARC AZ UTOLSÓ PONTOKÉRT

Utánpótlás 2021-02-24

Hamarosan minden korosztályban véget ér az alapszakasz, így már mindenki előre néz, és a rájátszásra készül, ennek megfelelően izgalmasan telnek az utolsó mérkőzések. Juniorjaink mindkét találkozón alul maradtak, míg az ifik hazai pályán behúzták a három pontot, ami sajnos idegenben nem sikerült. A serdülő és kölyök csapataink valamennyi mérkőzésüket győzelemmel zárták. 

 

U21

Ifj. Ocskay Gábor JA - UTE 4:1

UTE – DVTK Jegesmedvék 1:4

Virág Tamás (UTE):  Két mérkőzést játszottunk az elmúlt héten. Az idegenbeli meccs játékban nyerhető lett volna, nem játszottunk rosszul, de alapvető, gyermeteg hibákat követtünk el. A rájátszásban már nem lesz sok hibalehetőség, ezért ezeket javítanunk kell. A speciális egységeinknek is fejlődniük kell. Az emberelőnyös helyzeteket jobban ki kell használni, hiszen a folytatásban meccseket lehet eldönteni vele. Ugyanez vonatkozik az emberhátrányos védekezésre is, hiszen egy kivédekezett hátrány motiváció lehet a többiekre is. A hazai mérkőzésünk már tempóban is jóval színvonalasabb volt. A Miskolc erős csapat, több olyan játékos van, akik egyedül is el tudnak dönteni egy mérkőzést. Alapvető probléma itt az volt, hogy a párharcokból nem jöttünk ki győztesen. Még négy mérkőzésünk van hátra az alapszakaszból, a lehető legelőkelőbb helyről szeretnénk elkezdeni a rájátszást.

Jelenlegi állás a bajnokságban:  3. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT és ITT

 

U18

UTE – Vasas SC 5:2

MAC Budapest - UTE 7:2

Mihály Jenő (UTE): A Vasas ellen sikerült az egész meccsen dominálnunk, ami meghozta számunkra a győzelmet. A második harmadban kiemelkedő volt a játékunk, sokat voltunk a támadó harmadban, számos gólhelyzetet alakítottunk ki, amiből többet ki is használtunk. A MAC csapat ellen az első 10-15 percben azt a játékot hoztuk, amit terveztünk, de utána egyéni elkerülhető hibák miatt felborultak a terveink. Az egész játékunkon érződött a tétnélküliség. Szeretném, ha a rájátszásban sokkal stabilabb lenne a teljesítményünk.

 

Jelenlegi állás a bajnokságban:  3. hely

 

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT és ITT

 

U16 A

UTE – Debreceni Hoki Klub 5:2

Vasas SC – UTE 1:4

Szongoth Kristóf (UTE): Remek tempójú meccsen, jó védekezéssel, igazi jó csapatmunkával sikerült győzni. Sajnos a sok előny-hátrány szétzilálta a játékot, de így is nagyrészt négy sorral tudtunk menni, ami külön öröm számomra. Előnyt, hátrányt is jól játszottuk, ez döntőnek bizonyult. Sokat korcsolyázva, végig koncentráltan játszva megérdemeltük a három pontokat. 

Jelenlegi állás a bajnokságban:  3. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT és ITT

 

U16 B

Ifj. Ocskay Gábor JA – UTE 3:5

UTE – DVTK Jegesmedvék 5:0

Árkovics Bálint (UTE): Két mérkőzésünk volt a héten. Mindkettő fontos volt a helyosztó meccsek miatt. Jól dolgoztunk a mérkőzéseken, odafigyeltünk a megbeszélt dolgokra, és ennek köszönhettük a győzelmeket.

Jelenlegi állás a bajnokságban:  2. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT és ITT

 

U14 A

KMH – UTE 2:11

Sommer Tamás (UTE): Idegenbeli mérkőzésünkön lendületesen kezdtünk, hamar előnybe kerültünk. Az első harmad végén már hét góllal vezettünk. A második játékrésztől egy kicsit visszább vettünk a lendületből, de így is uraltuk a játékot. A további két harmad alatt még öt gólt sikerült ütnünk. Összegezve magabiztosan húztuk be a három pontot.

Jelenlegi állás a bajnokságban:  3. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT

 

U14 B

UTE – HC Kiskőrös-Spartak 7:0

UTE – Ifj. Ocskay Gábor JA 3:1

Zalavári Bence (UTE): Azt gondolom, az eheti meccseinken inkább magunkkal kellett megküzdeni, mint az ellenfelekkel, hogy vissza tudjunk találni a helyes útra. A csütörtöki mérkőzésünkön nem volt nagy az ellenállás, de tetszett amit a csapatomtól láttam. Szombaton egy ügyes kapussal találtuk szembe magunkat, aki sokáig tartotta a csapatát, de aztán csapatmunkával megtaláltuk az utat a kapuba.

Jelenlegi állás a bajnokságban:  3. hely

A mérkőzés jegyzőkönyve: ITT és ITT

 

U12 Sárga

UTE – Szombathelyi Pingvinek

Gáspár Soma (UTE): Vasárnap a Szombathely előkészítő csapata ellen léptünk pályára. A meccsen végig domináltunk és több olyan hibát sikerült elhagynunk, amit az előző mérkőzéseken ejtettünk. Csapatszinten összességében megfelelően teljesítettünk, de egyénileg néhány szituációban van még hova fejlődnünk.

 

U8

SZUPER MINI torna – Óbuda

Keszthelyi Miklós (UTE): A hazai rendezésű első torna után most másodjára mentünk meccséltünk a kezdő hokisulisokkal, ez alkalommal már idegenben játszottunk. Az ilyen tornák mindig nagyon képlékenyek, mert aki mondjuk három hónappal többet volt jégen a másiknál, az császárnak tűnik köztük. Nehéz eltalálni, hogy egyforma erejű csapatok nézzenek egymással szembe, de itt szerencsére hárman is ilyenek voltak. Jó volt látni (ami egyébként erre a korosztályra nagyon is jellemző), hogy egy tornán belül is hatalmasat fejlődnek, itt még valóban a felszabadult öröm figyelhető meg minden gyerek arcán.

 

 

Erste Liga tabella

Teljes tabella

Képek

2023.12.30. UTE - Brasov című gallériából ízelítő

Videók

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41